200 uur RYT® VINYASA YOGA DOCENTENOPLEIDING ~ Alignment (belijning) gebaseerd en geïnspireerd door de 5 elementen ~

Yoga Training

il jij yogadocent(e) te worden, je eigen yoga practice  verdiepen? en/of je kennis van de yoga filosofie verdiepen? Volg dan een Docent-opleiding!

Het doel van deze Vinyasa Yoga Docent-opleiding is om je eigen yoga en je begrip van yoga te verdiepen. Verder ontwikkel je het vermogen om veilige en dynamische yogalessen samen te stellen en te geven. De training benadrukt de onderwijs principes, zodat je leert zowel het lichaam als de geest/mind van je studenten in alignment te brengen. Omdat yoga niet iets is wat allemaal-in-een-soort-stijl past krijg je in de Vinyasa Yoga Docentenopleiding de mogelijkheid om naast de klassieke Vinyasa Yoga ook verschillende stijlen als Coreflow / Power Yoga, Easy flow of Restorative Yoga te verkennen. Je verkent hierdoor verschillende onderwijsstijlen die zowel bij jouw persoonlijkheid passen als yoga-beoefenaar, als bij jou als yogadocent(e).

Wat is Vinyasa Yoga?
In Vinyasa Yoga,coördineren studenten ademhaling en beweging om zo van de ene houding in de volgende over te gaan. Vinyasa Yoga is een krachtige manier van beoefenen, en wordt ook wel Flow yoga genoemd vanwege de vloeiende manier waarop de poses van de ene naar de andere overvloeien. Het is één van de meest populaire stijlen van yoga in het westen.

Wat maakt deze Vinyasa Docentenopleiding uniek?
De docentenopleiding is geïnspireerd door de vijf elementen: aarde, vuur, water, lucht en ruimte. Deze elementen zijn niet alleen in de natuur te vinden. Zij bieden je de mogelijkheid om verschillende vormen van het les geven in Vinyasa yoga te onderzoeken, zodat deze kunnen bijdragen aan je eigen individuele behoeften en talenten – een uniek concept  in Nederland.

Aarde
Restorative en alignment gebaseerde Hatha Yoga met haar aardende kwaliteit in het menselijk lichaam is geïnspireerd door het aarde element.

Vuur
Vuur inspireert tot meer core werk en krachtige yoga welke warmte in het menselijk lichaam genereert.

Water
Het element water wordt geassocieerd met de Easy Flow leerkrachtstijl, vloeibaar zonder grenzen.

Lucht
Het element lucht is niet alleen aanwezig in de ademhalingsoefeningen, in Vinyasa Yoga koppelen we de beweging aan de adem.

Ether (ruimte)
Ether (ruimte) is het element dat het meest gerelateerd is aan meditatie. Het inspireert ons om verschillende methoden van meditatie te verkennen.

Je maakt kennis met verschillende yogastijlen zoals Easy flow, klassieke Vinyasa, Restorative Yoga en Coreflow / Power Yoga. Tijdens de docentenopleiding kun jij je al een doel stellen voor jouw yoga practice en daar op focussen. Dit zal je ondersteunen bij je eigen yoga practice, je toekomstige ontwikkelingen en je helpen als docent authentiek en origineel te blijven in je stijl van lesgeven. De Vinyasa Docentenopleiding combineert oude tradities met moderne kennis.

Alignment gebaseerde Docent Opleiding
Naast de vijf elementen van de lerarenopleiding is deze gebaseerd op therapeutische belijning (alignment) wat ervoor zorgt dat leerlingen veilig in een yogahouding komen te staan. Je leert hoe belangrijk het is de principes van alignment (belijning) toe te passen op het lichaam om deze op een veilige manier te openen. Je ontwikkelt het begrip welke spieren te gebruiken en hoe alignment (belijning) toe te passen om dieper in een houding te kunnen gaan op een veilige manier.
Het 200-uur RYT geregistreerd Vinyasa Yoga Docent Opleiding curriculum omvat:

 • Asana (yoga houdingen)
 • alignment (belijning), voordelen, contra-indicatie, potentiële risicofactoren
 • Sanskriet en Nederlandse benaming van de houdingen
 • Bandhas
 • variaties en aanpassingen / hands on
 • gebruik van hulpmiddelen (props) om een pose aan te passen en beter te maken
 • hoe een lichaam te leren observeren en lezen

Vinyasa Krama

 • sequencing: volledige volgorde van Asana in een yogales ervaren
 • structuur, planning, het maken van een yogales
 • wetenschap en kunst van sequencing
 • didactiek, methode van yogales geven
 • yoga en fysieke beperkingen
 • verschillende yoga stijlen geïnspireerd door de vijf elementen
 • cultiveren van je stem en het opbouwen van vertrouwen door lesgeven

Data
Deze opleiding start in het weekend van 22 / 23 september 2018

Volg deze link voor meer informatie over de opleiding data en tijden, prijzen, literatuur en de afstudeervereisten (PDF).

Klik hier voor het inschrijfformulier (PDF).

Voor meer informatie over deze opleiding: doris@yogapoint.nl of bel: 06-52616597

 

Share this event with:
Share on Facebook
Facebook
Email to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin