Teacher training Deugdenyoga / Virtues yoga 170/200 hrs (YAP)

Teacher Training Yoga Training
Docentenopleiding Deugdenyoga - Jollenpad 6 Amsterdam Map

MOED- BEGRIP-COMPASSIE-MEDEDOGEN-VERTROUWEN-ENZ

Meer diepgang in de yoga. Met Deugdenyoga wordt je nog sneller bewust van al je dagelijks handelen,  je ervaart de soms moeilijke yogafilosofie  op een lichte en vreugdevolle manier. Diepgang met lichtheid.
Hou je ervan om in een keer ondergedompeld te worden en er helemaal voor te gaan dan is de versnelde opleiding vast iets voor jou.
start 28 april tm 13 mei. Let op een maand voorwerk. Dolfijnwellness Amsterdam heerlijk aan het water.
of september tm juni. de  1 jarige opleiding.
Dolfijn Wellness biedt de eerste officiële beroepsopleiding Docent Deugdenyoga. Deze opleiding bestaat uit een basis jaar van 20 lesdagen, het tweede jaar bestaat uit 4 lesdagen, je leert vanuit de deugden yogalessen te geven aan volwassenen. Deugdenyoga is een enorme verrijking voor de yogapraktijk. Na het basisjaar ben je in staat om les te geven, je ontvangt dan een certificaat met 170 hrs. Het tweede jaar is een verdieping. (3 weekenden). Na het afronden van het totale traject, ( 200 hrs) ontvang je een branche erkend diploma waarmee je je kunt registreren bij Yoga Alliance Professionals (YAP) voor de internationale erkenning als RYT-200 Yoga docent.

Deugdenyoga

Deugdenyoga is een bijzondere vorm van yoga, ontwikkeld door Patty Jongemaets van Dolfijn Wellness. Deugden zijn innerlijke krachten, kernwaarden die we met onze ziel tot uitdrukking brengen. Denk bijvoorbeeld aan moed, liefde, integriteit en dankbaarheid. Tijdens de yogales sta je als docent uitgebreid stil bij één bepaalde deugd, onder meer met houdingen en meditaties. Deugdenyoga gaat dieper en zorgt voor meer bewustwording dan een gewone yogales. Je leert de asana’s heel goed begeleiden met de adem. De adem speelt een hele belangrijke rol.

Deugdenyoga verbindt

Deugdenyoga is een enorme verrijking voor de yoga. Iedereen heeft baat bij deze vorm van yoga. Deugdenyoga kun je natuurlijk ook inzetten voor het verlichten van rug-, nek- en schouderklachten, of wanneer iemand zijn of haar lichaamshouding wilt verbeteren, maar deugdenygoa doet veel meer. Deugdenyoga verbindt mensen met elkaar en helpt bij het verder verdiepen van oefeningen zodat leerlingen de yogalessen intenser beleven zowel op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

De filosofie van deze vorm van yoga is laagdrempelig, het spreekt iedereen aan en is direct toepasbaar in het dagelijkse leven. In de yogafilosofie zijn heel veel deugden verwerkt, alleen zijn deze soms moeilijk te begrijpen. Bij Deugdenyoga zijn de deugden mede door de prachtige Deugdenkaarten gemakkelijk te begrijpen, te herkennen en toe te passen. Deugdenyoga brengt diepgang op een lichte en vreugdevolle manier aldus een cursist.

Met deugdenyoga laat je mensen letterlijk en figuurlijk flexibeler flexibeler in het leven te staan,  Een blijer, gezonder en moeitelozer leven! Geef dat door aan je leerlingen.

 Cursist:

Dit gaat niet meer alleen over lesgeven, maar over het leven. Dit is een levenshouding die er permanent in moet zitten. Hoe je naar dingen kijkt en hoe je met dingen omgaat stopt niet na de les.

De docentenopleiding Deugdenyoga bestaat uit 20 lesdagen, verspreid over een jaar of een 14 daagse versnelde met maand voorwerk en maand later examen.  De studiebelasting van de opleiding deugdenyoga 1 bedraagt 170 les uren. Deugdenyoga Advanced bestaat uit 30 lesuren. De opleidingen Deugdenyoga basic en advanced vormen samen een erkend 200hrs-diploma.

Na afronding van de docentenopleiding Deugdenyoga

Na het voltooien van de opleiding (inclusief eindopdracht) ontvang je het certificaat ‘Docent Deugdenyoga’. Je mag dan het keurmerk van de Deugdenyoga Opleiding van Dolfijn Wellness op je website plaatsen.

Lesdagen en Prijzen

Voor informatie over Lesdagen en Prijzen, klik hier

Share this event with:
Share on Facebook
Facebook
Email to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin