YOGA & VEDANTA DOCENTENOPLEIDING

Je doet al een aantal jaar aan yoga en je volgt regelmatig lessen. Je hebt ontdekt dat yoga je goed doet, veel voor je betekent en iets bijzonders is. Je merkt ook dat yoga meer inhoudt dan alleen houdingen. Misschien voel je dat yoga je in contact brengt met iets nieuws, waarvan je het bestaan niet wist, iets wat je gemist hebt, of met iets dat lastig onder woorden te brengen is. Wellicht voel je dat je écht dieper ontspant en als het ware meer ‘thuis komt’ bij jezelf. Misschien lijkt het je mooi om je eens echt te verdiepen in yoga. De ‘ins en outs’ of misschien het ‘geheim’ van yoga te ontdekken? Wellicht wil je naast deze verdieping onderzoeken of er een yogadocent in je schuilt, die yoga ook aan anderen kan overdragen?

De docentenopleiding Yoga & Vedanta biedt de mogelijkheid om je te ontwikkelen en te verdiepen in yoga. Dit gebeurt onder begeleiding van een zeer ervaren, betrokken en enthousiast docententeam. Je leert op een verantwoorde en authentieke manier yogalessen geven; zoals het bij jou past. Ook leer je wat de essentie van yoga is; voorbij lichaam, voorbij adem …

De opleiding heeft haar oorsprong in de Stichting Yoga Nederland, in 1957 opgericht door Rama Polderman. Deze stichting had als doel om yoga te integreren in onze cultuur. Er is inmiddels zo’n 60 jaar ervaring met het opleiden van yogadocenten. De opleiding is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland en voldoet aan de eisen van de Europese Yoga Unie. Ook is er een aansluiting bij het Centrum Registratie voor Kort Beroepsonderwijs.

De opleidingsdagen zijn eens per twee weken op zaterdag (overdag) op een mooie bosrijke leslocatie in Doorn.
Een opleidingsjaar bestaat uit 20 zaterdagen en een studieweekend. De totale docentenopleiding bestaat uit vier jaar, waarbij je ieder jaar opnieuw kunt besluiten of je verder gaat.

Share this event with:
Share on Facebook
Facebook
Email to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin